Brandintos jautienos mentė

Jautienos mentė – savo savybėmis panaši į kumpį. Esminis skirtumas – minkšta kremzlė einanti per jos vidurį. Dėl to troškinant šis patiekalas įgauna puikų ir išskirtinį skonį. Jautienos mentę galima pjaustyti plonomis juostelėmis, apkepti keptuvėje, po to troškinti arba visą gabalą paskrudinus keptuvėje kepti orkaitėje.

  • Weight with packaging: 0.5 kg.
  • Brandinta: 21 dieną
  • Kilmės šalis: Lietuva
  • Laikymo sąlygos: nuo 0C iki +4C temperatūroje 12d.
  • Pakuotė: vakuuminis maišelis
  • Pristatymo sąlygos: Tikslus svoris bus sąskaitoje, po mėsininko išpjaustymo.
  • Vartojimas: Vartoti termiškai apdorojus
Price:

16,00

Jautienos mentė - savo savybėmis panaši į kumpį. Esminis skirtumas - minkšta kremzlė einanti per jos vidurį. Dėl to troškinant šis patiekalas įgauna puikų ir išskirtinį skonį. Jautienos mentę galima pjaustyti plonomis juostelėmis, apkepti keptuvėje, po to troškinti arba visą gabalą paskrudinus keptuvėje kepti orkaitėje.

 

 

Jautienos sumuštinis su pomidorų coulis:
Gaminimui reikės (gausis trys sumuštiniai):
- 1 jautienos mentės steak'as;
- keli griežinėliai kiaulienos šoninės (su riebaliuku);
- 4 pomidorai;
- 1 svogūnas;
- 1 vidutinio dydžio čili pipiras;
- salotų lapai;
- 6 riekelės ciabatta;
- alyvuogių aliejus;
- druska, pipirai;
Gaminimas:
- mėsytę ištraukti iš šaldytuvo ir palaikyti kambario temperatūroje 20min;
- įkaitinti keptuvę ant didžiausios temperatūros ir apkepti šoninę kol išsiskleidžia riebaliukas;
- mėsą išdruskinti ir pipirinti;
- į keptuvę dėti mėsą ir kepti apie 7 minutes, apverčiant kas 1min;
- iškepus mėsą padėti šalia atvėsti, kol gaminsime daržoves, tuomet supjaustyti išilgai;
- svogūną, pipirą, pomidorus smulkiai supjautyti ir gerai apkepti keptuvėje kol apskrunda;
- daržovėms apskrudus sumažinti temperatūrą ir patroškinti pastoviai maišant kol masė taps panašesnė į padažą;
- ciabatta patepti aliejumi, pabarstyti druska ir apkepti ant keptuvės arba orkaitėje, kad taptų traški;
- ant apskrudusios ciabattos dedame po salotos lapą ant salotos dedame pomidorų padažo, o ant jo jautienos ir viska pabaigiame antra duonos riekele.