Prisijungimas / Registracija Pirkimo taisykles 0

Sauso brandinimo aštrūs jautienos šonkauliai

Ingredientai:

Sauso brandinimo trumpieji šonkauliai :

1,5 kg

Česnakas:

4-5 skiltelės

Druska:

1 arb.š.

Garstyčių milteliai:

1 arb.š.

Malta kava:

2 arb.š.

Malti pipirai-:

2 arb.š.

Gaminimas:

Smulkiai sukapojame česnako skilteles, įberiame druską, pipirus, kavą, garstyčių miltelius, sumaišome ir įtriname jautienos šonkaulius. Šonkaulius kepsime gabale, todėl juos nesmulkiname. Įtrintus šonkaulius marinuojame šaldytuve 18 valandų. Kepame orkaitėje arba grilyje 110C-120C temperatūroje 2 valandas. Ištraukiame šonkaulius ir susukę į foliją dar kepame 2 valandas toje pačioje temperatūroje. Šonkauliai tampa sultingi ir kvapnūs. Ištraukę iš grilio arba orkaitės, neskubame išvynioti, tegul mėsa pasiilsi.Tuo tarpu pasigaminame mėgstamas salotas.

Pjaustome pagal kaulą, tiekiame į lėkštę, dedame salotas. Tai nuostabus sekmadienio patiekalas šeimai ar draugams.