Prisijungimas / Registracija Pirkimo taisykles 0

Picanha su chimichuri

Ingredientai:

Picanha:

1 kg

Druskos dribsniai:

žiūpsnelis

Pipirai:

0,5 arb.š

Petražolės, kalendra, raudonėlis:

bendras kiekis-sauja

Česnakas:

2 skiltelės

Kokybiškas alyvuogių aliejus:

80 ml

Laimo sulčių:

pusė

Gaminimas:

Sausai brandintos picanha riebaliuką įpjauname kvadratėliais, pabarstome druskos dribsniais ir pipirais. Grilį užkaitiname iki 160C. Kepame tiesioginėje kaitroje, ant grotelių riebaliuku į apačią 1,5 min. Picanha tada reikia išimti, įdėti deflektorių, kaitrą sumažinti iki 110-120C ir vėl uždėti ant grotelių. Kepti iki mėsos vidinės 49C, jei norit pusiau žalios. Nepamiršti susukti į foliją ir dar duoti mėsai pailsėti. Kol mėsa ilsisi, darome chimichuri padažą: petražolės, kalendra, raudonėlis, česnakas, kokybiškas alyvuogių aliejus, druska, pipirai, laimo sultys. Vrummmm. Sukapota, susmulkinta. Ilgai nežaisti su elektriniu kapokliu, nes aliejus apkars. Picanha supjaustome plonais griežinėliais ir apipilame chimichuri padažu.