Prisijungimas / Registracija Pirkimo taisykles 0

Notice: Trying to get property of non-object in /home/u216500116/domains/lietuviskajautiena.lt/public_html/wp-content/themes/jautiena/single-recipe.php on line 9

Notice: Trying to get property of non-object in /home/u216500116/domains/lietuviskajautiena.lt/public_html/wp-content/themes/jautiena/single-recipe.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /home/u216500116/domains/lietuviskajautiena.lt/public_html/wp-content/themes/jautiena/single-recipe.php on line 11

Ilgai kepta jautienos krūtininė (brisketas)

Ingredientai:

Jautienos krūtininė (brisketas) :

5-7 kg

5 pipirų mišinys:

5 arb.š.

Druska:

5 arb.š.

Dižono garstyčios:

10 arb.š.

Maltos prieskoninės žolelės:

10 arb.š.

Obuolių sultys:

200 ml

Gaminimas:

Jautienos krūtininę ištepame garstyčiomis, apibarstome pipirais, druska, maltomis prieskoninėmis žolelėmis ir gerai įtriname. Susukame į maistinę plėvelę ir šaldytuve marinuojame 12-18 valandų. Kepame grilyje netiesioginėje kaitroje 120C temperatūroje reguliariai papurkšdami obuolių sultimis 3 valandas, kol brisketo vidinė mėsos temparatųra pasieks 74C laipsnius. Įšimame iš grilio, dar kartą nupurškiame obuolių sultimis, susukame brisketą į foliją keliais sluoksniais ir vėl kepame grilyje 3 valandas, kol mėsos vidinė temperatūra bus 94C. Išimame iš grilio ir paliekame folijoje pusvalandžiui-tegul mėsa pasiilsi, jos viduje dar vyksta kepimo procesas.

Dedame ant lentelės ir pjaustome plonais pjausneliais. Iš mėsos bėga sultys, mėsa minštutė, irsta paėmus į rankas. Patiekiame su coleslow salotomis arba raugintais daržovėmis. Skanaus:)